Våra utsända i Etiopien

C1

Sjunde september var vi tillbaka i Etiopien och de första veckorna tillbringade vi hos Fanuels familj i Addis Abeba medan vi gjorde en ordentlig service och fixade bilen.

Skönt att komma hem hit till Jinka och vardagen igen. Vi hoppades vi att det mesta av regnperioden skulle vara över när vi kom tillbaka hit men det här året har inte vädret varit som det brukar, ända tills förra veckan regnade det nästan varje dag, många floder har varit översvämmade och många av vägarna svåra att ta sig fram på p.g.a. leran. Förra veckan fick jag parkera bilen och vada över floden i Maki för att ta mej till gruppen där. Fast jag hade stöd av en van Mursikille höll jag på att drutta omkull ett par gånger i den djupa starka strömmen. Nu verkar det dock ha vänt och torrare, varmare tider är på väg.

Vi hade ju funderat ett bra tag på att Noah skulle börja någon förskola här och det har han kommit igång med nu. Jag var med honom på 3 olika ställen innan vi hittade ett ställe som vi var någorlunda nöjda med, där han slapp sitta stilla på en matta i 3 timmar (som på det första stället) och där det var lite mindre barn än 50 i klassrummet och 500 på skolgården (som på det andra stället). Nu spenderar han några timmar varje förmiddag på Hiwot Brehans (pingstförsamlingens) förskola. Där är det ca 25 barn uppdelat på tre klasser och även om undervisningen kanske inte är den mest pedagogiska och gungorna och rutchkanan ser rent livsfarliga ut så finns det iallafall en lärare som Noah blivit mycket förtjust i (och som jag litar på) och han verkar må bra av att få lite mer rutiner i vardagen.

C3 C2
I väntan på båten som tar oss över Omofloden till Kangaten

När det gäller arbetet så har den sista månaden inneburit mycket förberedelser för det nya läsåret och jobb med att komma igång med våra nya grupper. Hittils har vi kommit igång med 6 grupper, 3 av dem ligger söderut, en av dem är i samhället Kangaten bland Nyangatum folket som ligger vid Omofloden 4 ½ timmes bilresa härifrån, de två andra är Dimeka och Alduba där vi når Hamer och Benna folken och i dem undervisar vi på väg ner till Kangaten. De andra är Maki 6 mil västerut bland Mursifolket och Senegal och Gazer bland Arifolken här i närheten av Jinka. I alla dessa har vi fått väldigt possitiv respons. De största grupperna har vi i Senegal och Kangaten där kyrkorna var fullpackade, ca 200 personer per ställe. De samlas på torsdag respektive fredag förmiddag för att lära sig berättelserna. Förrutom dessa försöker vi även få igång ett par grupper här i Jinka, bl.a planerar vi att undervisa i fängelset här, jag för kvinnorna och Fanuel för männen, vilket känns jättespännande och utmanande.

C4
Gruppen i Senegal

C5
Gruppen i Kangaten

Under våren sökte vi efter en medarbetare som kan följa med oss runt i området och hjälpa oss och i början av sommaren bestämde vi oss för Samuel, en kille som jobbat som pastor i en av de kyrkorna vi undervisade i i våras och som gått igenom hela undervisningen själv. Han är en fantastiskt possitiv och härlig kille som har jobbat bland många av dessa folkgrupper tidigare och vi upplever att han verkligen tagit till sig vår vision och sättet att arbeta så vi tror att han kommer att bli till väldig välsignelse för oss och arbetet.

C6
Samuel och hans familj

För några veckor sedan fick jag förmånen att följa med ett gäng svenska ungdomspastorer ut till en by här i området till Erborefolket. Vi spenderade ett par dagar där tillsammans, sov i tält och delade evangeliet med byinvånarna där. Det var fantastiskt roligt att möta alla dessa från Sverige och jag fick tillfället att dela med dem mycket av mina erfarenheter, om storytelling o.s.v. och inspirera för mission. Jag tror de blev mycket berörda av hur folken lever här, deras stora behov av frihet och frälsning och jag hoppas att deras upplevelser får leda till att även fler i Sverige får bli inspirerade att göra något för mission.

Tack för era förböner. Be gärna om beskydd, både för Noah och för mej och Fanuel, speciellt när vi är ute och kör på vägarna här i området. Be för alla våra nya grupper att Gud får använda alla dessa på mäktiga sätt när de berättar vidare berättelserna.

Etiopien november 2014
Hanna, Fanuel och Noah

 

Kommentera

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>