Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Vår tro

Vi är en kristen kyrka. Vi delar den kristna tron med alla kristna kyrkor i världen.
De flesta av våra medlemmar är också med i Svenska kyrkan.

KRISTEN
Att vara kristen är i första hand en personlig relation med Gud. Inte främst att tro på det ena eller andra. Kristen blir man genom att tro på Jesus och döpa sig. Alla som vill dela vår tro på Jesus kan bli medlemmar i församlingen genom att döpa sig.

JESUS
All kristen tro handlar om Jesus. Den som har personlig kontakt med Jesus märker att Jesus lever – inte bara som en idé, utan som en levande person.

BIBELN
Bibeln är den främsta källan till kunskap om Jesus och Guds vilja. Därför är Bibeln central för alla kristna.
Judendomen är bakgrunden till Jesus och den kristna tron. Därför sitter den judiska Bibeln ”Gamla testamentet” och den kristna Bibeln ”Nya testamentet” ihop i samma bok: Bibeln. Nya testamentet beskriver kristen tro.

GUD
Bön är ett samtal med Gud. Han är alltid nära. Inte bara nära dem som kallar sig troende, utan alla människor. Även dem som inte känner honom.

naturen
Vi lever mitt i Guds fria natur.

NATUREN
Gud är upphovet till allt vi ser. Naturen är ett starkt tecknen på Guds närvaro och existens. Ett uttryck för hans personlighet, kan man säga. Människans uppdrag är att förvalta jorden i respekt för Gud som skapat den.

KYRKAN
Med kyrka menar Bibeln alla kristna i världen. Pingstkyrkan är en del av den kristna kyrkan. Kyrkan har Guds uppdrag att rädda världen.
Det gör vi lokalt i det samhälle vi bor, i vårt land och ut över hela världen.
Därför har vi till exempel LP-verksamhet för drogberoende och Second Hand-affär för att hjälpa på det sätt vi kan i fattiga länder mm.

PINGST
Vi är med i det svenska Pingstsamfundet. I Sverige kallas vi frikyrkor eftersom det förr fanns en statlig kyrka.

Det känner man igen på att:
– vi inte har präster – ingen är närmare Gud än de andra. (Lekmannarörelse.)
– kyrkan är en demokratisk förening som styrs av medlemmarna själva. (Folkrörelse.)
– varje individ avgör själv om hon eller han vill vara kristen. De mänskliga rättigheterna har därför alltid varit viktiga.
– bara de som har en egen tro döps (Kallas ibland ”vuxendop” men även barn som uttrycker en egen tro kan få döpas.)
– vår syn på barn är enbart positiv. De är alla Guds barn – utan undantag.
– nyfödda barn döps inte utan ”välsignas” i kyrkan när de välkomnas till världen. Det gör inte barnen till medlemmar eller nåt annat. Det är en ceremoni för välkomnande och en bön om skydd från allt ont.

FRÅGOR
Har du frågor eller synpunkter kan du kontakta oss. Kolla hur här.